Adatkezelési tájékoztató

www.mukormos-kepzes.hu weboldal látogatói és felhasználói részére.

A Beauty Spirit Kft (székhely: 4029 Debrecen, Bercsényi u. 93.2.) mint látogatóink személyes adatainak a kezelője felelősséget vállal a felhasználók személyes adatainak kezelése és védelme tekintetében és a hatályos adatvédelmi kezeléssel kapcsolatos jogszabályok betartásával az Európa Parlament és a Tanács EU 2016/679 rendelete továbbiakban a GDPR szabályzata szerint.

A személyes adatok kezeléséről szóló tájékoztató célja, hogy tájékoztassuk látogatóinkat és ügyfeleinket arról, hogy a birtokunkba jutott adatokat hogyan gyűjtjük hogyan használjuk.

Az adatkezelő, Beauty Spirit Kft a weboldal működése során az oldalon regisztrált látogatók adatait abból a célból kezeli és gyűjti, hogy számukra megfelelő szolgáltatásokat nyújthasson.

Adatkezelő az adatkezelés során úgy jár el, hogy a látogatók és ügyfelek személyes adatainak védelméről és az adatok szabad áramlásáról az Európa Parlament és Tanács EU 2016/679 rendelete, különös tekintettel a 2011. Évi CXII törvény tartalma szerint jár el, mely meghatározza az információs önrendelkezési jog és információszabadság fogalmát.

Cég: Beauty Spirit Kft.
Székhely: 4029 Debrecen, Bercsényi u. 93.2.
Adószám: 26216676-2-09
E- mail cím: info@sugarzsanett.hu
Telefonszám: +3620/583-7267
Cégjegyzékszám: 09-09-029386

Adatfeldolgozásra vonatkozó általános tudnivalók

 A személyes adatok feldolgozásának terjedelme

Felhasználóink személyes adatait alapvetően csak akkor gyűjtjük be és használjuk fel, ha az egy működőképes weboldal, valamint tartalmaink és szolgáltatásaink rendelkezésre állításához szükséges. Felhasználóink személyes adatainak begyűjtése és felhasználása rendszeresen csak a felhasználó beleegyezésével történik. Kivételt képeznek azok az esetek, amikor az előzetes beleegyezés beszerzése tényszerű okokból nem lehetséges, és az adatok feldolgozása törvényileg megengedett.

A személyes adatok csak akkor kerülnek begyűjtésre, ha azokat Ön a megrendelés keretein belül önkéntesen megadja. Az Ön által közölt adatokat az Ön beleegyezése nélkül kizárólag a megrendelése teljesítésére és lebonyolítására használjuk fel. A szerződés teljes lebonyolítását és a teljes vételi ár kifizetését követően adatait a további felhasználásig zároljuk, és az adózási és kereskedelmi adatmegőrzési határidő leteltével töröljük, amennyiben Ön nyomatékosan bele nem egyezik adatai további felhasználásába.

 

Személyes adatok továbbadása

A szerződéskötés és szerződés teljesítése érdekében adatai továbbadása a szállítással megbízott szállítmányozók számára történik, amennyiben az az áru leszállításához szükséges. A fizetések lebonyolításához megadjuk az Ön fizetési adatait a fizetéssel megbízott hitelintézet ill. a megrendelés folyamán kiválasztott fizetési szolgáltató számára.

Weboldal biztosítása és naplófájlok létrehozása

Az adatfeldolgozás leírása és terjedelme

Weboldalunk minden előhívásakor rendszerünk automatikusan adatokat és információkat nyer ki a weboldalt előhívó számítógép rendszeréből.

Ennek során a következő adatok kerülnek kinyerésre:

  1. Böngészőtípusra és annak verziójára vonatkozó információk
    2. Felhasználó operációs rendszere
    3. Felhasználó internetszolgáltatója
    4. Felhasználó IP-címe
    5. Hozzáférés időpontja és dátuma
    6. Weboldalak, melyekről a felhasználó rendszere weboldalunkra jutott
    7. Weboldalak, melyeket a felhasználó rendszere weboldalunkon keresztül előhívott

A naplófájlok IP-címeket vagy egyéb adatokat tartalmaznak, melyek lehetővé teszik egy felhasználóhoz történő hozzárendelésüket. Ennek esete áll fenn akkor, ha a hivatkozás a weboldalra, melyről a felhasználó a saját weboldalunkra kerül, vagy a hivatkozás a weboldalra, melyre a felhasználó átvált, személyes adatokat tartalmaz.

Az adatok szintén eltárolásra kerülnek rendszerünk naplófájljaiban. Ez nem érinti a felhasználó IP-címeit vagy egyéb adatokat, melyek lehetővé teszik az adatok hozzárendelését egy felhasználóhoz. Ezen adatok nem kerülnek együtt eltárolásra a felhasználó egyéb személyes adataival.

Adatfeldolgozás jogalapja

Az adatok és naplófájlok átmeneti eltárolására az Európai Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikkelye 1. bekezdésének f) pontja képez jogalapot.

Adatfeldolgozás célja

Az IP-cím rendszer általi ideiglenes eltárolása szükséges ahhoz, hogy a rendszer a weboldalt a felhasználó számítógépére továbbíthassa. Ehhez a felhasználó IP-címét a munkamenet időtartama alatt meg kell őrizni.

A naplófájlok tárolása a weboldal működésének biztosítása érdekében történik. Ezenkívül az adatok a weboldal optimalizálására és az információtechnológiai rendszerek biztonságának biztosítására szolgálnak. Az adatok marketingcélokra történő kiértékelése ebben az összefüggésben nem történik meg.

Az adatfeldolgozásra vonatkozó törvényes érdekünk célja ez az Európai Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikkelye 1. bekezdésének f) pontja értelmében.

Adattárolás időtartama

Az adatok akkor kerülnek törlésre, amikor begyűjtésük céljának eléréséhez többé már nem szükségesek. A weboldal  rendelkezésre állítása céljából történő adatgyűjtés esetén erre az adott munkamenet befejezésekor kerül sor.

Az adatok naplófájlokba történő eltárolásakor erre legkésőbb a hetedik napon kerül sor. Egy ezen túlmutató adattárolás szintén lehetséges. Ebben az esetben a felhasználó IP-címet törlésre vagy leválasztásra kerül, így további hozzárendelés egy adott felhasználóhoz többé nem lehetséges.

Fellebbezési és eltávolítási lehetőség

A weboldal rendelkezésre állításához szükséges adatgyűjtés és a naplófájlokban tárolt adatok tárolása alapvető fontosságú a weboldal működtetéséhez. Következésképpen nincs fellebbezési lehetőség a felhasználó részéről.

 

Beauty Spirit Kft weboldalon keresztül feliratkozott ügyfeleink által szolgáltatott adatok védelme:

Látogatóink és vendégeink által nyújtott adatokat, információkat bizalmasan kezeljük és 10 éven át megőrizzük, abból a célból, hogy a szolgáltatásainkkal kapcsolatos lényeges információkat, újdonságokat időben eljuttassuk.

Jövőbeli ügyfeleink és Vendégeink által küldött fényképeket bizalmasan kezeljük, harmadik fél részére nem hozzáférhető helyen tároljuk.

Fotó dokumentációs anyag védelme:

Szolgáltatás során a munkafolyamatok rögzítésére vendégeinkről esettanulmány fotókat készítünk.

Vendégeinkről készített fotóinkat szigorúan bizalmasan kezeljük, harmadik fél számára nem hozzáférhető módon és tíz éven át megőrizzük abból a célból, hogy esettanulmányainkhoz információkkal szolgáljon, valamint annak érdekében, hogy visszajáró vendégeink számára kielemezve az esettanulmányokat a legkiválóbb szolgáltatást nyújthassuk.

 

Internetes bejelentkezési naptárban szolgáltatott adatok és információk védelme:

A weboldalt működtető Beauty Spirit Kft. a bejelentkező vagy érdeklődő vendégek adatait harmadik fél számára nem hozzáférhető módon kóddal védve bizalmasan kezeli.

A Beauty Spirit Kft. munkavállalói, alvállalkozói a birtokukba jutott adatokat és információkat szintén bizalmasan kezeik, szerződés által biztosított, hogy az adatokat nem használhatják, harmadik személy részére nem szolgáltathatják ki.

Cookie (süti) használatról:

A cookie-k („sütik”) olyan rövid szöveges fájlok, amelyeket a megtekintett honlapok helyeznek el a számítógép böngészőjében.

A cookie-k nem csatlakoznak az Ön rendszeréhez, és nem károsítják az Ön fájljait. A cookie-k lehetnek „állandó” vagy „ideiglenes” cookie-k. Az állandó cookie-t a böngésző egy meghatározott időpontig tárolja, feltéve, hogy azt a felhasználó korábban nem törli, az ideiglenes cookie-t azonban a böngésző nem tárolja, az a böngésző bezárásával automatikusan törlődik. Annak érdekében, hogy weboldalunk a lehető leghatékonyabban működjön, mi is cookie-kat használunk.

A cookie-k által egy honlap felismeri a visszatérő felhasználókat, valamint lehetővé teszik számunkra, hogy adatokat gyűjtsünk felhasználóink viselkedéséről, például arról, hogy Ön melyik országban csatlakozott weboldalunkhoz, milyen böngésző szoftvert és operációs rendszert használ, mi az IP-címe, milyen oldalakat tekintett meg honlapunkon, mely funkciókat használta. Személyes azonosításra alkalmas adatokat nem gyűjtünk, kivéve, ha azokat Ön önként adja meg. Az adatokat honlapunk továbbfejlesztéséhez, látogatottságunk elemzéséhez, reklámstratégiánkhoz használjuk fel.

Amennyiben a süti (cookie) elhelyezéséhez Ön nem járul hozzá, azt a saját böngészőjében elvégzett beállítások (tiltás, visszavonás) útján teheti meg. Ebben az esetben ez bizonyos szolgáltatások igénybevételét korlátozhatja vagy megakadályozhatja.

 

Hirdetésekkel kapcsolatos információk:

Külső szolgáltatók, amilyen a Google, cookie-k használatával jelenítenek meg hirdetéseket, a felhasználónak a webhelyet érintő korábbi látogatásai alapján. A Google által használt DART cookie lehetővé teszi, hogy a Google és partnerei a hirdetéseket az Ön webhelyén és az internet egyéb helyein végzett látogatásaik alapján jelenítsék meg a felhasználók számára.

Más weboldalakra mutató linkek:

Ezen a webhelyen más weboldalakra mutató linkek és utalások találhatók. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy ezen weboldalunkhoz tartozó szervezetünk, társaságunk hatásköre nem terjed ki a más webhelyek által alkalmazott sütikre és követő technológiákra, és ez a szabályzat más webhelyekre nem vonatkozik.

 

Általános Információk:

Jelen weboldal, ahol ezt az adatvédelmi nyilatkozatot, szabályzatot, tájékoztatót olvassa a jelenlegi felhasználó, (továbbiakban: weboldalunk, weboldal) oldalain megjelenő adatok, információk, feltételek kizárólag tájékoztatási célt szolgálnak, azok teljességéért, pontosságáért felelősséget nem vállalunk. A weboldalunkon elhelyezett információkért, illetve a weboldalunkról elérhető további más tulajdonban lévő weboldalak információiért felelősséget nem vállalunk és nem ellenőrizzük a tartalmi helyességét, helyt-állóságát, illetve aktualitását.

A weboldalunk megtekintésével, letöltésével a látogató elfogadja a weboldalunkon elhelyezett adatvédelmi nyilatkozat feltételeit, meghatározott pontjait.  A Weboldalunk teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. A weboldalunk előzetes írásbeli engedélye nélkül tilos a weboldalunkon található képi, illetve írásos tartalom egésze, vagy csak egy részének bármely formában történő másolása, átruházása, terjesztése, reprodukció létrehozása. Ezenkívül a nyilvánosság számára elérhetővé tenni, nyomtatott formában tárolni, amennyiben a személyes használat mértékét meghaladja.

A weboldalunk, illetve annak tulajdonosa(i) olyan károkért nem tartozik, nem tartoznak felelősséggel, amelyek a weboldal használatával, hiányosságaival, hibáival, használhatatlanságával, rosszindulatú vírusok, tartalmak, adatátviteli hibáiból adódnak. Továbbá harmadik személy által publikált, információk, fájlok, irományok, nyomtatott anyagok, amelyek a weboldalunkkal kapcsolatban hozhatóak. A weboldalunkhoz, -ra, illetve a weboldal kapcsolati elérhetőségeire eljuttatott személyes adatokat csak kapcsolattartás céljából használjuk fel. Továbbá az Ön által engedélyezett weboldalunkon feltüntetett 3. személy részére juttatjuk el az ide látogató kérésére. Az adatvédelmi irányelvek felelőse a weboldal domain címének igénylője.

A weboldalunkra látogató felhasználó, elfogadja, hogy a weboldalon feltüntetett partnerek, linkek tulajdonosai felhasználhatják a személyes adatait üzletszerzés céljából. További tájékoztatás: Ip címét, és internetes elérhetőségeit a weboldalunk látogatása alkalmával a böngészőn keresztül tárolhatja a szerver kiszolgáló információ technológiai rendszere, különböző forgalmi, látogatottsági statisztikák készítése, rosszindulatú vírusok, tartalmak, támadások beazonosítása végett és az adatok feldolgozása céljából az adatfeldolgozó információ technológiai rendszer, vagy személy részére átadja.

Kapcsolatfelvétel:

Ha Önnek bármilyen kérdése, megjegyzése vagy aggodalma van ezzel a cookie / süti használati, adatvédelmi szabályzattal vagy a webhely adatgyűjtési eljárásaival kapcsolatban, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk a honlapunkon található elérhetőségeink egyikén, illetve az esetlegesen megtalálható kapcsolati űrlapjainkon.

 

 

Érintett személy jogai

Az alábbi felsorolás tartalmazza az érintett személyek minden jogát a GDPR szerint. Nem szükséges megemlíteni azokat a jogokat, amelyek nem relevánsak a saját weboldal számára. Ebből a szempontból a felsorolás lerövidíthető.
Ha az Ön személyes adatai kerülnek feldolgozásra, Ön érintett személy a GDPR értelmében, és a következő jogokkal rendelkezik a felelős személlyel szemben:

Tájékoztatási jog

Felkérheti a felelős személyt annak visszaigazolására, hogy az Önnel kapcsolatos személyes adatok általunk feldolgozásra kerülnek-e.
Amennyiben ilyen feldolgozás adott, a felelős személytől lekérheti a következő információkat:

  1. a személyes adatok feldolgozásának céljai;
    2. a feldolgozott személyes adatok kategóriái;
    3. az adatátvevők vagy adatátvevők kategóriái, akiknek az Önnel kapcsolatos személyes adatokat közzétették vagy továbbra is közzéteszik;
    4. az Önnel kapcsolatos személyes adatok eltárolásának időtartama, vagy amennyiben konkrét adatok ezzel kapcsolatosan nem adhatók meg, a tárolási időtartam meghatározására vonatkozó kritériumok;
    5. az Önnel kapcsolatos személyes adatok helyesbítéséhez vagy törléséhez való joga, az adatkezelő általi feldolgozás korlátozásának joga vagy az ilyen feldolgozásra való fellebbezés joga;
    6. felügyeleti hatóságnál történő fellebbezés joga;
    7. az adatok eredetére vonatkozó összes rendelkezésre álló információ, ha a személyes adatok nem az érintett személynél kerülnek begyűjtésre;
    8. automatizált döntéshozatal megléte, beleértve a GDPR 22. cikkének (1) és (4) bekezdése szerinti profilalkotást is, és – legalábbis ezekben az esetekben – az érintett logikai folyamattal kapcsolatos érdemi információk, valamint az ilyen feldolgozásnak az érintettre gyakorolt hatálya és szándékolt hatása.

Önnek jogában áll információkat kérni arról, hogy az Önnel kapcsolatos személyes adatokat továbbították-e harmadik ország vagy egy nemzetközi szervezet részére. Ebben az összefüggésben felvilágosítást kérhet a megfelelő garanciákról a GDPR 46. cikkének értelmében az adattovábbítással kapcsolatban.

Helyesbítéshez való jog

Önnek joga van a helyesbítéshez és / vagy kiegészítéshez, ha a feldolgozott személyes adatok helytelenek vagy hiányosak. A felelősnek a helyesbítést azonnal végre kell hajtania.

Feldolgozás korlátozásához való jog

A személyes adatok feldolgozásának korlátozását a következő feltételek mellett kérheti:

  1. ha személyes adatai pontosságát olyan időtartamra vitatja, amely lehetővé teszi a felelős számára, hogy ellenőrizze személyes adatai pontosságát;
    2. a feldolgozás jogellenes, és Ön elutasítja a személyes adatok törlését, és ehelyett a személyes adatok használatának korlátozását kéri;
    3. az adatkezelő számára többé nem szükséges a személyes adatok megőrzése feldolgozás céljából, Önnek viszont szüksége van azokra, hogy érvényesítse, gyakorolja vagy megvédje a jogigényeit, vagy
    4. ha Ön fellebbezést nyújtott be a GDPR 21. cikke (1) bekezdése szerinti feldolgozás ellen, és még nem bizonyosodott be, hogy a felelős jogalapja túlmutat-e az Ön jogalapján.

Amennyiben az Önt érintő személyes adatok feldolgozásában korlátozás lépett fel, az ilyen adatok feldolgozása – kivéve annak tárolását – kizárólag az Ön beleegyezésével vagy a jogigények érvényesítése, gyakorlása vagy védelme, illetve egy másik természetes vagy jogi személy jogainak védelme céljából, valamint az Unió vagy valamely tagállam jelentős közérdekű oka miatt dolgozható fel.
Ha a feldolgozás korlátozásai a fent megnevezett feltételek szerint kerülnek korlátozásra, akkor a felelős személy tájékoztatja Önt a korlátozás feloldása előtt.

Törléshez való jog

 Törlési kötelezettség

Az adatkezelőtől követelheti a személyes adatainak haladéktalan törlését, és az adatkezelőnek kötelessége azonnal törölni az adatokat, ha az alábbi okok egyike igaz:

  1. Az Ön személyes adatai már nem szükségesek ahhoz a célhoz, amelyre azokat begyűjtötték vagy egyéb módon feldolgozták.
    2. Ön visszavonja a beleegyezését, melyen a feldolgozás a GDPR 6.  cikke (1) bekezdése vagy 9. cikk (2) bekezdése a) pontja szerint alapszik, és nincs más jogalap a feldolgozáshoz.
    3. A GDPR 21. cikkének (1) bekezdésével összhangban Ön fellebbezést nyújt be a feldolgozás ellen, és a feldolgozásra vonatkozóan nincsenek előnyt élvező megalapozott indokok, vagy a GDPR 21. cikkének (2) bekezdésével összhangban fellebbezést nyújt be a feldolgozás ellen.
    4. Személyes adatait jogellenesen dolgozták fel.
    5. Az Önnel kapcsolatos személyes adatok törlése uniós jog vagy azon tagállam jogszabályai szerinti jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges, amely az adatkezelőre vonatkozik.
    6. Az Önnel kapcsolatos személyes adatokat a GDPR 8. cikkének (1) bekezdése alapján felkínált információs társadalommal összefüggő szolgáltatások tekintetében gyűjtötték be.

 Információk továbbadása harmadik fél számára

Amennyiben a felelős adatkezelő az Önt érintő személyes adatokat nyilvánossá tette, és a GDPR 17. cikkének (1) bekezdése érdekében azok törlésére köteles, a rendelkezésre álló technológiák és implementálási költségek mérlegelése után megfelelő – akár műszaki jellegű – intézkedéseket kell hoznia, hogy az adatfeldolgozásért felelős személyeket, akik a személyes adatokat feldolgozzák, tájékoztassa arról, hogy Ön,  mint érintett személy tőle az ezekre a személyes adatokra vagy azok másolatára mutató összes hivatkozás törlését követelte.

Kivételek

A törléshez való jog nem áll fenn, ha a feldolgozás szükséges

  1. a szólás- és információszabadsághoz való jog gyakorlásához;
    2. az Unió vagy a tagállamai jogszabályai által előírt olyan jogi kötelezettséget teljesítéséhez szükséges, amely az adatkezelőre vonatkozik, vagy olyan közérdekű vagy hatósági feladat ellátásához szükséges, amelyet az adatkezelőre ruháztak át;
    3. közérdekű okokból a közegészségügy terén a GDPR 9. cikke (2) bekezdésének h) pontja, valamint a 9. cikk (3) bekezdése szerint;
    4. közérdekű archiválási célokra, tudományos vagy történeti kutatási vagy statisztikai célokra a GDPR 89. cikke (1) bekezdése szerint, amennyiben az (3) pontban említett jog valószínűleg lehetetlenné teszi vagy súlyosan befolyásolja ezen célok elérését;
    5. jogi igények érvényesítése, gyakorlása vagy védelme esetén.

 

 

A tájékoztatáshoz való jog

Amennyiben érvényesítette helyesbítésre, törlésre vagy a feldolgozás korlátozására való jogát az adatkezelővel szemben, az köteles minden olyan címzettnek, aki számára az Ön személyes adatait nyilvánossá tették, a helyesbítést, az adatok törlését vagy a feldolgozás korlátozását közölni, kivéve, ha az lehetetlennek bizonyul, vagy aránytalan erőfeszítéssel jár.
Önnek joga van ahhoz, hogy a felelős személytől tájékoztatást kapjon ezekről a címzettekről.

Adathordozhatósághoz való jog

Önnek jogában áll strukturált, elterjedt és gépileg olvasható formában megkapni az adatkezelőnek átadott személyes adatokat. Továbbá joga van arra, hogy ezeket az adatokat egy másik felelős adatkezelőnek átadja anélkül, hogy ebben az eredeti adatkezelő személy megakadályozza, amennyiben

  1. a feldolgozás beleegyezésen alapszik a GDPR 6. cikke (1) bekezdése a) pontja vagy a GDPR 9. cikke (2) bekezdése a) pontja szerint, vagy szerződésen alapszik a GDPR 6. cikke (1) bekezdése b) pontja szerint, és
    2. a feldolgozás automatizált eljárással történik.

E jog gyakorlása során Önnek joga van arra is, hogy az Önnel kapcsolatos személyes adatait közvetlenül az egyik adatkezelőtől a másikhoz továbbítsa, amennyiben ez műszakilag megvalósítható. Más személyek szabadsága és joga ezáltal nem sérthető meg.

Az adathordozhatósághoz való jog nem vonatkozik a személyes adatok feldolgozására, amennyiben azok közérdekű feladat ellátásához vagy az adatkezelőre ruházott hatósági jogkör gyakorlásához szükségesek.

Fellebbezési jog

Önnek bármikor, az Ön sajátos helyzetéből fakadó okokból bármikor jogában áll a személyes adatai feldolgozásával szemben, mely a GDPR 6. cikke (1) bekezdése e) vagy f) pontja értelmében valósul meg, fellebbezést benyújtani; ez vonatkozik az e rendelkezéseken alapuló profilalkotásra is.
A felelős adatkezelő nem dolgozza fel többé az Ön személyes adatait, kivéve, ha bizonyítani tudja a feldolgozás kényszerítő jogszerűségét, amely meghaladja az Ön érdekeit, jogait és szabadságait, vagy a feldolgozás a jogigények érvényesítését, gyakorlását vagy védelmét szolgálja.
Ha az Önnel kapcsolatos személyes adatok direkt-marketing célokra kerülnek feldolgozásra, akkor bármikor jogosult fellebbezést benyújtani a személyes adatok reklámozás céljából történő feldolgozása ellen; ez vonatkozik a profilalkotásra is, amennyiben az direkt-marketinghez kapcsolódik.
Ha Ön fellebbezést benyújt be a direkt-marketing célú feldolgozás ellen, az Ön személyes adatait a továbbiakban nem fogják ilyen célokból feldolgozni.
Az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások révén lehetősége van fellebbezési jogát automatizált eszközökkel gyakorolni, a 2002/58/EK-irányelvtől függetlenül, melyek esetében műszaki specifikációk kerülnek használatra.

Az adatvédelmi hozzájárulási nyilatkozat visszavonásának joga

Önnek jogában áll bármikor visszavonni az adatvédelmi nyilatkozatot. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a beleegyezés alapján végzett, a visszavonásig tartó feldolgozás jogszerűségét.

Automatizált döntés egyéni esetekben, beleértve a profilalkotást

Önnek joga van arra, hogy ne kerüljön egy olyan kizárólag automatizált feldolgozáson alapuló döntés hatása alá – beleértve a profilalkotást is -, amely Önnel szemben joghatással járna, vagy Önt hasonló módon jelentősen érinthetné. Ez nem érvényes, ha a döntés

  1. az Ön és az adatkezelő közötti szerződés megkötéséhez vagy teljesítéséhez szükséges,
    2. az Unió vagy azon tagállam jogszabályai szerint, melyek az adatkezelőre vonatkoznak, az engedélyezett, és ezen jogszabályok  megfelelő intézkedéseket tartalmaznak az Ön jogainak és szabadságainak betartásához, valamint jogos érdekeit megvédéséhez, vagy
    3. az Ön nyomatékos beleegyezésével történik.

Azonban ezen döntések alapját nem képezheti a személyes adatok konkrét kategóriái a GDPR 9. cikke (1) bekezdése szerint, amennyiben a  GDPR 9. cikke (2) bekezdésének a) vagy g) pontja nincs érvényben, és megfelelő intézkedéseket hoztak a jogok és szabadságok, valamint az Ön jogos érdekeinek védelme érdekében.

Az (1) és (3) bekezdésben említett esetek tekintetében a felelős személynek ésszerű lépéseket kell tennie a jogok és szabadságok, valamint az Ön jogos érdekeinek védelmében, amelyhez legalább a felelős személy által kijelölt személy beavatkozásának joga, saját álláspontjának kifejtése és a döntés vitatása tartozik.

 

Felügyeleti hatóságnál benyújtott panaszhoz való jog

Egyéb igazgatásjogi vagy bírósági jogorvoslat sérelme nélkül Önnek jogában áll panaszt tenni egy felügyeleti hatóságnál, különösen a lakóhelye, munkahelye szerinti tagállamban, vagy az állítólagos jogsértés helyén, ha úgy véli, hogy a személyes adatok feldolgozása sérti a GDPR-t.

A felügyeleti hatóság, melynél a panaszt benyújtotta, tájékoztatja a panaszt benyújtó személyt a panasz helyzetéről és az eljárás eredményeiről, beleértve a GDPR 78. cikke szerinti bírósági jogorvoslat lehetőségét is.

Minden szükséges tájékoztatást megtalál az adatkezelési tájékoztatóban. Ennek ellenére, ha nem értene valamit, vagy tiltakozni szeretne személyes adatai jogszerűtlen kezelése ellen, akkor keressen minket az elérhetőségeinken. Adatvédelmi tisztviselőnk, vagy munkatársaink segítenek a problémája megoldásban. Adatvédelmi incidens esetén a törvény szerint járunk el. Természetesen jogában áll panaszt benyújtani a lakóhelye szerint illetékes felügyeleti hatósághoz, amennyiben úgy ítéli meg, hogy a személyes adatai kezelése a vonatkozó jogszabályokba ütközik. A hatóság központi elérhetősége: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság levelezési címe: 1530 Budapest. Postafiók: 5. Telefon: +36 -1-391-1400

 

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás